Tökéletesítjük otthonát...
Menu
 

Az ALUKOV csoport új szintet ért el értékesítési és termelési kapacitása terén

Az ALUKOV csoport új szintet ért el értékesítési és termelési kapacitása terén

Az Alukov csoport növekedési üteme az elmúlt években felgyorsult. Mind a négy gyártóüzemet bővítettük, korszerűsítettük a gyártási kapacitás növelése, a gyártási idő lerövidítése, a megrendelői igények kielégítése, valamint a medencefedések és a teraszfedések minél gyorsabb szállítása érdekében.

 
 

Az Alukov csoport már négy modern, magas színvonalú gyárral rendelkezik – kettő Csehországban, egy Magyarországon és egy Szlovákiában. Gyáraink jelentős fejlesztéseken mentek keresztül. A termelési kapacitás növelésén és az energiafelhasználás csökkentésén kívül új gyártási folyamatokat, új technológiákat vezettünk be, melyek sok automatizálást és digitalizálást igényeltek.

Új épület - Csehország, Orel

A csoport forgalma 2022-ben meghaladta a 60 millió eurót

A medencefedés ipar számára az elmúlt évek gyors növekedést hoztak, és úgy tűnik, az Alukov számára a növekedés továbbra is folytatódik. A csoport két egymást követő évben 30%-kal tudta növelni forgalmát. Az Alukovot a Cseh Köztársaságban alapították, és hosszú éveken át a helyi piac volt a fő értékesítési pontja. Ma a cseh piac, a csoport forgalmának hozzávetőlegesen a 20%-át adja, mivel az egész csoport az exportra koncentrál. A fő piacok jelenleg Németország, Ausztria, Svédország, Franciaország, Magyarország, Szlovákia, az Egyesült Államok, Belgium és számos európai ország. A jó értékesítési eredményeknek köszönhetően az Alukovnak sikerült növelnie a termelési kapacitást és az új termékek fejlesztését, amelyek még több viszonteladót vonzanak az Alukov csoporttal való együttműködés megkezdésére.

 

Production Plant Slovakia Production Plant Hungary Production plant Orel
ALUKOV gyártóüzem, Szlovákia
ALUKOV gyártóüzem, Magyarország
ALUKOV gyártóüzem, Csehország 

 

Több mint 11 millió eurós beruházás

Az Alukov jelentős összeget fektetett be üzleti tevékenységének minden szegmensébe. Új gyártócsarnokok és raktárak épültek Csehországban, Magyarországon és Szlovákiában, a gyárak mára több mint 110.000 m2-en terülnek el. A legnagyobb beruházások közé tartozik a legmagasabb felszereltségű új adminisztratív központ, a cég és a dolgozók több mint 300 férőhelyes parkolója, az új gyártóegységek új gépei és műszaki berendezései, az oreli és bátonyterenyei gyártócsarnokok napelemei. Emellett sok kisebb, de nagyon fontos beruházás történt, amelyekből az Alukov csoport hosszútávon profitál. Nevezetesen az ERP rendszer bevezetése, a kiszállítások szoftvertámogatása, az új termékek bemutatóterme, a virtuális bemutatóterem és a hatékonyabb energiamenedzsment megoldások.

Új bemutatóterem - Csehország, Orel

Általánosságban elmondható, hogy az elmúlt években az Alukov a digitalizálásra és az automatizálásra törekedett – a legújabb üzleti, termelési technológiai és logisztikai  folyamatok megvalósítására összpontosított. Mindezen területeket új informatikai megoldásokkal látta el. Az említett megoldásokon kívül, ügyfeleink igényeire szabott egyedi kialakítású termékeket fejlesztett és vezetett be az Alukov csoport.

Gyártóüzem - Csehország, Orel