Tökéletesítjük otthonát...
Menu
 

Termelést elősegítő eszközbeszerzés az Alukov Hungária Kft-nél

HomepageCégünkrőlTermelést elősegítő eszközbeszerzés

 

Vállalkozásunk 2020. évben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című felhívására pályázatot nyújtott be, melynek keretében 54 365 241 Ft összegű támogatásban részesült.

 

2010-ben jött létre, majd 2014-ben vásárolt tulajdonrészt két külföldi cég, az Alukov a.s. cseh, és az Alcoba s.r.o. szlovák cég. A két tulajdonos cég az InterPoolCover (IPC) Team tagjaként – akik magas minőségi igényű medencefedéseket gyártanak – egy nemzetközi standardok szerint működő 5 év termékgaranciát biztosító vállalat. A cég fő profilja a medencefedés pár m2-től akár 400-500 m2-es fedésig, alumínium felületkezelt profilvázra, üveg, vagy polikarbonátos felülettel, acél, vagy alumínium síneken történő mozgatással. Teraszok esetén fix, illetve mozgatható oldal és födémszerkezettel. A tevékenységet - a tervezéstől a komplett kivitelezésig, illetve szükség esetén a karbantartásig – a cég saját erőforrással végzi. Ma mind a két területen a minőségi gyártás területén piacvezető. Világszínvonalú IPC termékeket gyárt, ahol a tized mm-es gyártási pontosság, az eső és páramentes zárás a hosszútávú legmagasabb igényeket kielégítő profil, illetve idomíveket gyártásnak. A minőségi, nagy fesztávú polikarbonát és üvegfedésű kültéri medencefedésben piacvezető.

 

A fejlesztés bemutatása

A projekt keretében az alábbi gépek/berendezések kerültek beszerzésre:

  • Plotter/vágógép: a medencefedés tartóbordáinak egymáshoz illesztését előrerajzoló berendezés. A pontos illesztési nézet előállításához.
  • Darabológép: alumínium profil szög- és gérvágására alkalmas eszköz. 40-90 fokos tartományban.
  • Spinner 1000S automata csomagológép: a méretre vágott – max. 6 méteres – és a rögzítési pontoknál előfúrt sínt csomagolja annak érdekében, hogy ne sérülhessen meg szállítás közben.
  • CREME 2 TONS Pneumatic Press pneumatikus prés: A medencefödém tartóborda és a polikarbonát fedés alá kerülő tartó speciális sarokbevágását végző berendezés.
  • CNC maró/fúrógép: a 2,5 méteres medencefedési borda 2-3 helyen van görgőzve, ami az U alakú, 40x70 mm-es profilba 3 helyen van rögzítve. A precíziós fúrási pontok előkészítése.
  • NOTCHING SAW AS-V 550 függőleges keresztmetszetű fűrész: alumínium profil szögvágására alkalmas eszköz.
  • Raklap csomagológép: A cég 2020. évtől kezdi gyártani a „moduláris” medencefedést, amelyben a talpsín, illetve a tartóborda egy változó méretű fatartóba kerül, amelynek körbefóliázását végzi a berendezés.
  • RB 3L-CNC-S profil elhajlító gép és tartozékai: Az alumínium bordás hajlítását végző berendezés.
  • Kézi emelőkocsi: Az üzemen belül az elkészült, csomagolt, raklapos termék mozgatására.
  • Kézi szerszámokból az összeszereléshez professzionális akkumulátoros eszközök kerülnek beszerzése: popcsegecshúzó, porelszívó, menetfúró, sarokcsiszoló, ütvecsavarozó.

A fejlesztés eredményeként várhatóan az évente gyártott mennyiség akár 30%-kal is növekedhet, míg az árbevétel 20-30%-kal. A fejlesztés által a cég a meglévő dolgozói létszámát megtartja és a megnövekedett megrendelői igények következtében tovább növelheti azt.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

 

A projekt adatai

A kedvezményezett neve:  ALUKOV Hungária Kft.
A projekt címe:  Termelést elősegítő eszközbeszerzés az Alukov Hungária Kft-nél
A szerződött támogatás összege:  54 365 241 Ft
Projekt azonosító száma:  GINOP-1.2.8-20-2020-02700